Je bekijkt nu Eindelijk lente?

Eindelijk lente?

SAMSUNGEindelijk lente na een veel te lange winter……..

Het is er toch nog van gekomen. Heel voorzichtig en veel later dan normaal heeft de lente dan toch zijn intrede gedaan. In het hele vroege voorjaar kwamen eerst de narcissen tot bloei. Even sloeg de winter nog terug maar uiteindelijk werd koning winter verdreven en werd het, ook op ons tuincomplex, drukker en drukker. Er werd geploegd, waar dat nog niet gebeurd was, gefreesd, gespit en geharkt. De zon gaf elke dag meer warmte en we hadden zelfs al een paar hele goede dagen.

Als je nu langs de tuinen wandelt zie je dat al heel veel leden hard gewerkt hebben. Tuinen liggen er netjes bij, onkruid is in de meeste tuinen weggehaald en de eerste groenten staan boven.

Helaas zijn niet alle tuinen al “netjes”…. onkruid, paardenbloemen, rommel dat nog moet worden opgeruimd zijn soms een doorn in het oog van de ‘’buren’’. En niet onterecht natuurlijk. Want wat is er vervelender wanneer je zelf hard gewerkt hebt om je tuin toppie, toppie te maken en dat daarna bijvoorbeeld de onkruidzaden van naastgelegen tuin(en) jouw tuin in komen waaien.

Houd Uw tuin schoon, is makkelijk voor uzelf en anderen. Uw collega tuinders zullen dat waarderen.

De redactie.

Laat een reactie achter