Inmaak uit eigen tuin

Aardbeien

Inmaak uit eigen tuin

Inmaken is al heel oud. Vroeger was het noodzakelijk, om ook in de winter nog groenten en fruit te kunnen eten. Sinds de komst van koelkast en diepvries is het conserveren en inmaken langzaam verdwenen. Maar juist de laatste 10 jaar zie je een “revival”. Tegenwoordig zie je juist in delicatessenwinkels weer meer smakelijke confitures, olie, azijnen, chutney’s etc. vindt waarbij smaak zeer belangrijk is en conserveringsmiddelen uit den boze. Er hangt dan echter altijd wel een prijskaartje aan. Ironisch om te zien waar het vroeger een noodzaak was, het nu juist een luxe-product is geworden.

En daardoor is het nu ook nog leuker om zelf in te maken. De luxe-producten maar dan ook nog eens zelfgemaakt.Met biologische producten van bijzondere smaak.

Geweldig om zelf te eten en het meest exclusieve cadeau dat je iemand kunt geven is inmaak uit eigen tuin.

Bron: www.mooiemoestuin.nl

Plaats een reactie