Je bekijkt nu Tips voor de maand december

Tips voor de maand december

In december begint de winter en dat betekent dat je nog maanden de tijd hebt om de grond in orde te krijgen. En het is nu de tijd om een plan te maken voor het komende tuinjaar.

Zorg dat de grond in goede conditie is voor het voorjaar, je kunt de grond het beste beetje bij beetje omspitten om alle onkruiden en rommel eruit te halen.

Als je de grond ruw laat liggen, zal het in het voorjaar gemakkelijker worden om er goede zaaigrond van te maken en als je later niet meer wilt spitten, doe het dan eerste keer erg grondig.

Laat de kolen stomp in de grond zitten, waar de kolen zijn afgesneden. Als je met een mes een kruissnede in bovenkant maakt, zullen er groene bladeren uit groeien, die je later weer kunt gebruiken.Nu de winter aanbreekt, kun je nog altijd je eigen groenten oogsten in de moestuin.

De decembermaand is ook geschikt voor het voorzaaien van vroege gewassen.De zaaibakjes, trays en potten schoonmaken en klaar zetten voor deze of volgende maand.

Als je nog geen zaad besteld hebt, kun je dit het beste nu doen. Controleer ook of je nog voldoende bamboestokken, bonenstaken, netten, meststoffen en plantenbeschermingsmiddelen hebt.

In december kun je de prei, wortel, rode biet, schorseneer en knolselderij inkuilen.

Oogst de spruiten regelmatig en ondersteun zo nodig de wat zwaardere planten.

Kijk al je tuinmateriaal na, reinig het en berg het vast op voor volgend jaar.

Laat de regenslang leeglopen en berg ze op. Controleer ook de regenton en zorg dat die niet kapot vriest.

 

Bron: http://www.tuinen.nl/

 

Dit bericht heeft één reactie

  1. Tips voor december

    Testbericht voor tips december

Laat een reactie achter