Je bekijkt nu Tuintips voor de maand mei/juni

Tuintips voor de maand mei/juni

In mei kun je allerlei groentes direct in de volle grond zaaien. Normaal gesproken is mei de tijd voor de eerste oogst: spinazie, radijs, raapstelen, rabarber en sla.

Blijf ook alert op slakken als je opnieuw gaat zaaien. Ze blijven natuurlijk dol op jouw jonge zaaigoed, voor je het weet hebben ze alles opgepeuzeld! Bestrijd slakken bijvoorbeeld door je plantjes te besproeien met een mengsel van water en knoflooktenen. Slakken houden niet van die knoflookgeur! Jonge planten kun je beschermen door er een plastic fles zonder bodem of plastic bakje overheen te zetten.

Stambonen hoef je niet te steunen met stokken, deze bonen worden maar 30-50 cm hoog.
Houd wortels, koolsoorten en pastinaken zo lang mogelijk onder tuinvlies of insectengaas om ongewenste beestjes als ajuin en wortel- en koolvlieg op een afstand te houden.
Je kunt nog steeds alle groentesoorten zaaien en planten die je eigenlijk al eerder in het voorjaar had moeten opkweken, zoals wortels en spinazie. Die achterstand halen ze snel in. Als eerdere zaaisels minder goed zijn opgekomen, kun je gewoon bijzaaien.
Zaai pompoen, courgette en augurk in een potje voor totdat ze drie echte blaadjes hebben. Slakken zijn namelijk dol op de kiemplanten van deze groenten!

NU ZAAIEN IN DE VOLLE GROND:
Andijvie
Boerenkool, bloemkool, broccoli
Bieten
Bonen (snij-, stok-,stam-,sperzie-, pronkbonen)
Pastinaak
Sla (alle soorten)
Radijs
Wortels (zowel zomer- als winterwortel)
Schorseneren
Zomerspinazie

Bron: www.eerlijkekost.nl

Laat een reactie achter